Biografija

Dobitnik nagrade na svjetskom nivou za instrumentalnu kompoziciju "1984."

Session muzičar/Gitarista/Kompozitor

Mejdi Sulejmani je rođen u Brčkom 1.5.1990.godine
Muzikom se bavi od malih nogu, a aktivno nastupa već deset godina u raznim sastavima , ali i kao solo izvođač.
Jedan je od najangažovanijih session muzičara u Bosni i Hercegovini. Po profesiji je profesor engleskog jezika i književnosti, medjutim ljubav prema muzici je preovladala. Dolazi iz muzičke porodice, gdje je uvijek bio okružen instrumentima i muzikom, pa je možda i logičan slijed bio taj da se bavi muzikom. Prvi put gitaru uzima u ruke 1999. godine i to zbog priredbe u osnovnoj školi. Iako je znao samo nekoliko akorda, to ga nije spriječilo da samouvjereno odsvira tri pjesme, iako su bile harmonski apsolutno netačne. To je bilo vrijeme za upis u muzičku školu, medjutim, tada muzička škola nije formirana, te je ostavio gitaru na nekoliko godina. Kao tinejdžer ponovo uzima gitaru u ruke i marljivo radi i vježba. Tada i pravi neraskidivu vezu sa gitarom. Vježba i po deset sati dnevno te se trudi da napreduje i radi na autorskim kompozicijama. Postaje član školskog benda ekonomske škole, kao i nekoliko lokalnih brčanskih sastava (Lost Souls, Strange Process, Tri Dlake). Nakon prijave na takmičenje, 2011. godine osvaja nagradu na ”Guitar ART Expo” takmičenju u Beogradu. To. mu je dalo podstrek da uloži svu svoju snagu i volji kako bi postao prepoznatljivo ime na BH muzičkoj sceni. Po pozivu menadžera bosanskohercegovačkog izvodjača Armina Muzaferije, 2014.godine dobija angažman u njegovom bendu. Od tada suradjuje i sa drugim zvijezdama, te svira na brojnim festivalima, televizijskim emisijama i  postaje angažovan u svim bosanskohercegovačkim muzičkim studijima. Nastupao je širom svijeta. Tokom pandemije posvetio se više autorskom radu. Kruna autorskog rada mu je nagrada za najbolju instrumentalnu kompoziciju na svjetskom nivou. Tu nagradu je dobio za numeru ”1984.” koju možete poslušati na svim streaming platformama.
Trenutno priprema solo album instrumentalne muzike koji izdaje pod markicom Hayat Produkcije. 
Takođe je endorser za Two Notes Audio Engineering muzičke opreme na svjetskom nivou. 

Mejdi Sulejmani je dijelio pozornicu sa mnogim zvijezdama iz regiona(Armin Muzaferija, Adi Šoše, Mirza Selimović,Ilma Karahmet, Fatmir Sulejmani…), te je svirao i mnogobrojne festivale u zemlji i inostranstvu (Zeman World Music Fest, Nostra Viva Mediterana, Ilidzanski festival…). 

Za angažman, endorsement, ili bilo kakav upit, možete pisati na mejdi.marketing@outlook.com

Potrebna je luđačka zanesenost i konstantan rad. Potrebno je da čovjek oko svojih želja i planova sazida veliki zid, preko kojeg niko nema pogled, i da se dobro zarobi u želje i planove i dobro zasuče rukave i radi prvenstveno na sebi. Jako je bitan taj mikrokosmos u kojem si sam sa sobom.

Mejdi Sulejmani